Tisztelt Szőlő- és Bortermelok!
Kedves Kollégák!

Köszöntöm Önöket a Magyar Szolo- és Bortermelok Szövetségének (MSZBSZ) honlapján!

Ha Ön érdeklodo, akkor egy közel 20 éves szervezettel találkozik most, amely megalakulása óta dolgozik a teljes szolo-bor vertikum ágazati szereploinek érdekeiért. Ha Ön Tagunk, akkor szervezetünkrol bizonyára sokat tud, de honlapunkkal a korábbi hírleveleken kívül újabb szolgáltatást ajánlunk a "Jogtár" fejezetben.

Szövetségünk múltjában olyan sikeres akciók vannak, mint az 1990-es évek elején elindított angol bormarketing program, a Magyar Borok Háza Alapítvány és a Magyar Borok Háza létrehozása.

Már az Európai Uniós tagságunk elott gondoltunk arra, hogy Brüsszelben is, európai összefogásban tudjuk képviselni érdekeinket, ezért 1999 óta megfigyeloként, 2004-tol pedig rendes tagként részt veszünk a Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV) uniós érdekvédelmi szervezet munkájában.

Magyarországi érdekképviseletünket elsosorban a Szolo-bor Termékpálya Bizottságban, a Bor Eredetvédelmi Bizottságban, az Országos Borszakértoi Bizottságban fejtjük ki. Tagként együttmuködünk az Élemiszerfeldolgozók Országos Szövetségével is.

Az MSZBSZ törekszik a borpiaci kihívásokra felkészíteni tagjait, illetve érdekeiket képviselni mind belföldi, mind az uniós jogalkotásban.

Bár a szolo-bor ágazat a szakmai szervezetek, érdekképviseletek szempontjából megosztott, tagságunk kész együttmuködni a többi szervezettel, különös tekintettel arra, hogy több tagunk más szervezetekben is aktívan jelen van.

Amennyiben Szövetségünk munkája iránt részleteiben érdeklodik, kérem, ne habozzon hozzánk fordulni.

Üdvözlettel:
Tornai Tamás elnök
(Tornai Pincészet Kft., Somlói Borvidék)